Bahan-bahan
½ ekor ayam - dipotong kecil2
4 ulas bwg merah - ditumbuk
2 ulas bwg putih - ditumbuk
1 labu bwg besar - dimayang
2 btg serai - dititik
2 biji buah tomato - dipotong 4
5 biji cili padi - ditumbuk
bunga kobis, kacang buncis/panjang, karot dan jagung muda
sedikit sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap manis
bahan2 perasa
Cara-cara
- Panaskan kuali, gorengkan ayam (jgn terlalu garing).
- Masukkan bawang merah, bwg putih dan cili yg ditumbuk, kacau rata.
- Masukkan sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap manis Biarkan mendidih dan masukkan sedikit air. Masukkan serai, daun limau purut dan sayur-sayuran.
- Setelah mendidih, masukkan bawang besar dan buah tomato.
- Semasa menghidang, perahkan limau kasturi.

0 comments:
Post a Comment